Satış Ortaklığı Sistemi (Affiliate Marketing) Nedir?

 

 İnternetten para kazanmak denince akla gelen ilk ve en kullanışlı sistem şüphe yok ki satış ortaklığı sistemidir. İngilizce adı affiliate marketing olan bu sistem Türkiye'de de çığ gibi büyümeye ve kazandırmaya devam ediyor.
 
     Peki nedir bu satığı ortaklığı sistemi? Bu yazımda kısa ve öz bir şekilde sizlere sistemi tanıtacağım. Adından da anlaşılacağı üzere bu sistem, başka insanların ürünlerine satış ortağı olup bunların satışına aracı olarak komisyon kazanmaktır diyebiliriz. Bu ürünlerin geneli dijital (e-kitap) ürün olmakla beraber son yıllarda fiziksel ürünler satan şirketler de bu sistemi tercih etmeye başladı. Yani piyasada satış ortağı olabileceğimiz binlerce ürün mevcut hangi ürünü satabileceğimizi düşünüyorsak  onu seçerek para kazanabiliyoruz.



     Dünyada ve Türkiye'de çeşitli satış ortaklığı siteleri var. Bu siteler ürün sahipleriyle bu ürünleri satmak isteyen satış ortaklarını bir araya getiriyor. Böylece birçok satış ortaklığı verilen ürüne kolayca ulaşmamızı sağlıyor. Türkiye'de X-Ticaret yurt dışında ise Clickbank en çok tercih edilen, en kolay kullanıma sahip olan sitelerden.

     Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bir ürün sahibi ürününü pazarlamak istiyor, bunu satış ortaklığı veren sitelere koyuyor ve bizler de buna satış ortağı olarak bize özel verilen link üzerinden ürünün satışını yapıp komisyonumuzu alıyoruz. Bu kadar basit aslında.

    Şimdi bu sistemi anladık, asıl önemli olan mesele ürünlere satış ortağı olduktan sonra o ürüne ait olan linkimizle insanlara nasıl satış yapacağız? Bunu yapmak için satış ortaklarının kullandığı çeşitli yöntemler var, birkaçından bahsedelim.

1-Websitesi açarak ürünleri pazarlamak : Diyelim ki hazırda bir websiteniz var veya yeni açacaksınız, belli konular üzerinde makaleler yazarak bir okuyucu kitlesi oluşturacaksınız. Örnek veriyorum sağlık ile alakalı bir bloğunuz var ve sizi takip eden bir okuyucu kitlesine sahipsiniz. Hemen satış ortaklığı veren sağlık ürünlerini bularak linkinizi veya banner reklamlarınızı makalenizin çeşitli yerlerine ekleyebilirsiniz. Mesela kilo verme ile alakalı makale yazacaksınız, googleden ''zayıflatıcı ürünler satış ortaklığı'' yazarak bulabileceğiniz ürünlere satış ortağı olup tanıtımına makalenizde yer vermek çok akıllıca bir yöntem olacaktır.
2-Reklam Mecralarını Kullanmak : Diyelim ki websitemiz yok ve açmakla uğraşmak istemiyoruz, satış ortaklığı yapabilir miyiz? Tabi ki evet :) Bizim için  linklerimizin reklamını yapacak mecralar mevcut. Satış ortaklarının en çok tercih ettiği ise Google Adwords. Belli bir ücret karşılığında Google adwordsten reklam kampanyaları oluşturup satış ortağı olduğumuz ürünü doğru hedef kitleye ulaştırabiliriz. Google gerçekten bunu çok iyi yapıyor.
3-Sosyal ağları/platformları kullanmak : Satış ortağı olduğumuz ürünle alakalı sosyal medyada veya çeşitli bloglarda ilgili konulara yorum yaparak, makale göndererek, tavsiye ederek de ürünlerimizin tanıtımını yapabiliriz.

     Bu yöntemler satış ortakları tarafından uygulanarak başarı elde edilmiş yöntemlerdir. Burada kısaca değindik, zaten tek makalede tüm sistemi, kazanç yöntemlerini ayrıntılarıyla anlatmak mümkün değil. Fakat kendinizi geliştirerek  doğru şekilde reklam yapmak sizin elinizde. Bunu yaparken deneme yanılma yöntemine başvurabilirsiniz. Ancak tüm başarılı satış ortaklarının tercih ettiği ve benim de size tavsiye ettiğim yöntem işi bilenden öğrenmektir! Evet Bu sisteme yıllarını verip bu konuyla alakalı eğitim setleri hazırlamış insanlardan faydalanırsanız size hızla para kazandırdığını göreceksiniz. Diğer türlü deneme yanılma yapmak size çok vakit kaybettirebileceği gibi amaca ulaşmadan pes etmenize de sebep olabilir. Çok insan yanlış yöntemler uygulayarak bu sistemin para kazandırmadığını düşünüp pes ediyor, oysa ki kendini geliştirmeye biraz vakit ve sermaye bile diyemeyeceğimiz  çok cüzi miktarları ayırsa kazanabileceklerini hayal dahi edemezlerdi.

     Evet arkadaşlar umarım kafanızda az çok bir şeylerin şekillenmesine yardımcı olabilmişimdir. Nasıl yapacağınız size kalmış, işi öğrenmek isteyenler için benim de kullandığım ve çok faydasını gördüğüm Goomass Eğitim Kitini tavsiye ediyorum, buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz..

Hepinize kolay gelsin, bol kazançlar diliyorum,

Kazanç Merkezi ekibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder