Satış Ortaklığına (Affiliate Marketing) Yeni Başlayanların Düştüğü Hatalar

     
İnternetten para kazanmaya merak salan birçok insan, bu alanda en çok kazandıran ve en çok tercih edilen sistem olan satış ortaklığına yöneliyor. Bir kısmımız araştırıyor, uğraşıyor, deniyor fakat bir türlü sonuç alamayınca vazgeçiyor. Bu yazımda bizi başarısızlığa götüren temel nedenler üzerinde duracağım. Nelerin bizi başarıdan uzaklaştırdığını bilirsek bunları düzelterek başarımızı yükseltmemiz mümkün olacak değil mi?
   
1-Bilgi eksikliği :  Hangi sektörde çalışıyor olursak olalım bilgisiz iş yapılmaz ! İnternetten birkaç makale okuyarak satış ortaklığı sistemini kavradık sanıyoruz bazen, gözümüze çok basit görünüyor. Fakat işin aslı öyle değil. Bu sektörde birçok rakip var, bilgisi çok olan ve bunu iyi kullananlar iyi paralar kazanıyor.
    2-Sabırsız olmak : İşe başlıyoruz, birkaç hamle yapıyoruz ve hemen sonuç vermesini bekliyoruz. Arkadaşlar, bu iş sabır gerektiriyor verdiğiniz emeklerin karşılığını mutlaka alırsınız (eğer doğru strateji kullanıyorsanız tabi ). Fakat hemen sonuç alamadık deyip bırakmamanız, devam etmeniz şart. Bu işi yaparak 3 gün içinde kazanan da var 3 ay içinde kazanan da! Başarı yine doğru bilgiyi doğru şekilde kullanmaktan geçiyor. Hemen kazanamadık diye vazgeçmeyin, zaman içinde bu işi öğrenecek ve kazanmaya başlayacaksınız.
    3-Özgün Ol-ma-mak : Bloglar oluşturup makaleler yazıyoruz fakat bunu yaparken kopyala-yapıştır hatasına düşüyoruz. En kötü özgün içerik en iyi kopya metinden iyidir. Bilgimizi ne kadar arttırırsak özgün içerik oluşturmamız o derece kolaylaşacaktır.
  Tavsiye : Satış ortaklarının çoğunun sıkça kullandığı bir yöntemi söyleyeyim. Özgün içerik oluşturmakta zorlanan arkadaşlar yazdıkları konu hakkında birkaç makale bulup bunları harmanlayabilir, kendi cümleleriyle, benzer yeni bir makale oluşturabilirler. Ama bire-bir aynı cümleleri kesinlikle yazmayın. Basit bir örnek ; ordaki cümle ‘’internetten para kazanma yolları’’ ise siz bunu ‘’internetten nasıl para kazanılır’’ şeklinde değiştirebilirsiniz kendi makalenizde.
    işe başlayıp 1 gün ilgilenir 3 gün ilgilenmezsek yürümez bu iş. Zaman ve emek şart. Haftalık olarak düzenli minimum 8-10 saatimizi bu iş için ayırmalıyız ki sonuçlarını alabilelim.

4-Yeterli kadar zaman ve emek harcamamak :
    Başlangıçta işi öğrenmeye sonrasında da sahaya yönelik çalışmalara ağırlık vermek karlı olacaktır. Bazı satış ortakları daha bilgisini tamamlamadan hemen kazanayım mantığıyla saha çalışmalarına geçmeye çalışıp hüsrana uğruyor. Sabredin ve başta zamanınızı işi öğrenmeye ayırın, bunun sizi daha çok hızlandırdığını göreceksiniz.

Maddeleri çoğaltmak mümkün anacak temelde başarısızlık nedenleri bu saydıklarımızdan ibaret. Baktığımızda aslında hepsinin temel kaynağının bilgi eksikliğine dayandığını görüyoruz. Bilgisi olan insan bunu nasıl kullanacağını da öğrendikten sonra kazanmaya başlıyor zaten.
Bize en doğru bilgiyi en hızlı şekilde verecek olan da bu işin üstatlarının yazdığı eğitim setleridir. Bu işten para kazanmayı gerçekten isteyen kişiler bu kaynaklardan bir veya daha fazlasına başvurarak işi kavrıyorlar ve para kazanmaya başlıyorlar. Ben başlarken Goomass eğitim kitini tercih ettim ve çok faydasını gördüm. Ağırlıklı olarak satış ortaklığı hakkında, güzel ve para kazandıran taktikler veriyor, ayrıca diğer birçok online kazançlar hakkında da iyi bilgiler barındırıyor, göz atmanızı tavsiye ederim.

Bol kazançlar, 

Kazanç Merkezi ekibi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder