Ücretsiz Blog Kurarak Zengin Olunur mu?

   Ücretsiz blog kurmak internet aleminde para kazanmaya (ciddi para kazanmaya) karar vermiş girişimciler için biçilmiş kaftandır! Evet, özellikle yen başlayan, gelir sağlamak isteyen, kararlı, inatçı, vazgeçmeyen insanlar için blog kurmak en temel adımdır ve işe yarar. Genelde yeni başlamış birisi hevesle başlar ve çabucak kazanacağı ümidine kapılır. Bunun böyle olmadığını kabul ediyorsan okumaya devam et.





    Blog kurmaya karar verdiniz, öncelikle yapmanız gereken niş pazarınızı seçmek olmalı. En basit anlamıyla niş pazar şu demektir, belli bir konuda belli bir okuyucu kitlesini hedef almak. Mesela kilo vermek isteyenler, sivilcelerinden kurtulmak isteyenler, oyuna merakı olanlar, internetten para kazanmak isteyenler, fitness yapanlar vs. Bu konuları arttırmak mümkün. Blogunuzda  bir o daldan bir bu daldan paylaşım yapmayın! Belli bir niş pazarı seçin ve makalelerinizi bu konuda yazın. Sağlık, oyun, para kazanma, haber, film, kişisel gelişim, yatırım gibi. Bu konulardan birinde yeteneğiniz varsa iyi olur ama yoksa da üzülmenize gerek yok. Araştırma yaparak konunuzla alakalı makaleler bulup benzer bir metni kendi cümlelerinizle yeniden oluşturabilirsiniz. Bu yöntem birçok insan tarafından kullanılır ve işe yarar arkadaşlar emin olun. Ama metnin özgün olması önemli, internetten benzer makaleler bulun ama aynısını kopyalamayın. Birazcık zaman ayırın kendinizi zorlayın ve kendi cümlelerinizle yeni bir içerik oluşturun, çok faydası olacak ve bir süre sonra artık araştırma yapmadan kendi makalelerinizi oluşturacak bilgiyi edineceksiniz :)

 
  Niş pazarınızı seçtiniz, makale yazmaya başladınız. Başlangıç biraz zorlu olacak. 20-30 tane içeriği en kısa sürede blogunuza girin. Ne kadar erken o kadar iyi. Daha sonrasında rahat edeceksiniz çok fazla kasmadan günde veya 2 günde 1 içerik girerek devam edin. Bilgilendirici ve insanlara yardımcı olan içerikler yazarsanız okuyucu kitleniz artar buna dikkat edin.

    Başta 20-30 tane içeriğinizi oluşturduktan sonra artık blogunuzu tanıtın. Bunu yaparken sosyal medya, diğer bloglar, forumlar ve youtube gibi video kanalları size fazlasıyla yardımcı olacak. Konunuzla alakalı bir mecraya girin, makalenizin bir bölümünü ve linkini oranın yorum bölümüne bırakın. Dediğim gibi yazınız bilgilendirici veya merakandırıcı olsun ki insanlar bağlantınıza tıklayıp devamını okumak istesinler!

    Blogu kurduk, peki nasıl para kazanacağız ? Bunun 2 yolu var arkadaşlar

1-Google adsense den reklam alarak.
2-Konunuzla alakalı satış ortaklığı platformlarına müşteri yönlendirerek.

Diyelim ki sağlık ile alakalı açtınız blogunuzu ve sivilceler, nedenleri ve nasıl kurtulunur diye güzel bir yazı yazdınız. Piyasada birçok sivilce kremi var, bunlardan çoğu da satış ortaklığı ile çalışıyor. Gidip üye olur, linkinizi alır ve yazınızın bir bölümünde bu kremi önerebilirsiniz. Bunu yaparken sürekli kremi öven veya sadece bu krem ile alakalı bir yazı oluşturmayın. İnsanlara faydalı bilgiler verin, yarar sağlamaya çalışın. Bunu yaparsanız kazanırsınız arkadaşlar emin olun. Eğer yazılarınız sevilirse okuyucu çekersiniz ve Google den reklam almanız kolaylaşır.
Ben ücretsiz blog servisi olarak blogger kullanıyor ve tavsiye ediyorum, kullanımı basit ve google nin kendi servisi olduğundan sıralamada daha üstte çıkmanız daha kolay.



    Satış ortaklığı ile çalışan ürünleri toplu olarak size sunan mecralar var bunlardan size önerdiklerim ;
1-Netlioo (Tıkla ve incele)
2-Clickmerkez (Tıkla ve incele)
3-XTicaret  (Tıkla ve incele)

Hepsi de türkçe olup çok çeşit ürünler barındırıyor. Bunların haricinde yine googleden niş pazarınızla alakalı arama yaparak daha fazla satış ortağı olacak ürün bulabilirsiniz.

Sonuç olarak, blog yazarlığı işi size gerçekten ciddi paralar kazandırabilir.Bunun için her işte olduğu gibi sabır ve azim gerekli. Hemen kazanma, kolay kazanma peşinde olanlardan olmayın ki kazanasınız :)

Bol kazançlar dilerim.
Kazanç Merkezi Ekibi.

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder