Youtube ile Para Kazanmaya Ne Dersiniz?

    Hepimizin günlük hayatta çokça vakit geçirdiği, günde milyonlarca videonun oynatıldığı youtube üzerinden para kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? Birçoğunuz az çok duymuştur, duymayanlara da duyurmuş olalım :) Bu yazımda nasıl para kazanabiliriz ile alakalı size taktikler vermeye çalışacağım.


Öncelikle bir gmail hesabı alın ve google den oturum açın aynı zamanda youtube den de oturum açmış olacaksınız. Daha sonra youtube kanalı oluşturup bunu google adsense ile ilişkilendirdiğimizde para kazanmaya başlayacağız. Bu adımları aşağıdaki videoda ayrıntılarıyla bulacaksınız.


    Kanal açmak ve google adsense ile ilişkilendirmek kolay, anlaşılmayacak bişey yok. Bizim için asıl önemli olan trafik çekmek ve videolarımızı izlettirmek. Burda biraz sizin yaratıcılığınız devreye giriyor. Videolarınızı olabildiğince fazla yerde paylaşmalı, reklam yapmalısınız. Bundan da önemlisi insanlar videolarınızı beğenmeli ki hemen sıkılıp çıkmasınlar. Blog bölümünde anlatmıştım bir o daldan bir bu daldan konular seçmeyin, belli bir konu üzerinde paylaşımlarınızı yapın. Mesela siyaset içerikli, dini içerikli, sağlık ile alakalı pratik bilgiler veren, komedi videoları, merak uyandıran videolar vs. Seçebileceğiniz tonlarca konu var. Bunlardan birini seçin, videolarınızı derleyin ve yüklemeye başlayın. Yapabiliyorsanız derlemelerinizden özgün videolar da çıkarabilirsiniz, Movie Maker size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Bir de videoların çok uzun olmamasına dikkat edin, insanlar çok uzun videolardan sıkılıp izlemeyebiliyorlar. Benzer tarzda videolar paylaştığınızda bu tarzı seven izleyici kitleniz yeni videolarınızı da izlemek için abone olacaktır. Diyelim ki siyasi videolar paylaşıyorsunuz, kanalınıza giren birisi siyasete meraklı biridir muhtemelen ve videolarınızı beğendiyse abone olur, devamında gelecek videolarınızı da izler. Ama girdiğinde videoların biri siyasi, birisi dini, birisi komedi ise bu kişinin abone olma ihtimali daha düşüktür. Videonuzu beğenmiş olabilir ama ilgi alanı siyaset olduğundan gidip o tür paylaşımlar yapan kanala abone olur. Bu yüzden söylüyorum içerikleriniz benzer olsun diye.



    Bir diğer yöntem ise şudur ; satış ortaklığı üzerine bir kanal kurmak. Satış ortaklığını bilmeyen arkadaşlar ilgili yazıma göz atabilirler (tıkla oku). Bu yöntem de satış ortaklarınca çok kullanılır. Burada yapmanız gereken satış ortağı olduğunuz ürünle alakalı güzel bir tanıtım videosu hazırlamak ve videonun altında da satış linkinizi vermek olacak. Satacağınız ürünle alakalı resimleri, yazıları, videoları toparlayıp güzel bir tanıtım videosunda birleştirirseniz güzel sonuçlar alabilirsiniz.

    Peki videoları yüklemekle iş bitiyor mu? Hayır tabiki, videolarımızın linklerini ilgili facebook sayfalarında, gruplarında, tweetlerde, forumlarda, bloglarda yorum olarak küçük bir yazı ile paylaşıp insanların videoyu izlemesini sağlayacaksınız.

    Gözünüze zor görünmüş olabilir. Evet kolay olduğu söylenemez, zaten iyi paralar kazanmanın da kolay olduğunu kimse söyleyemez :) Kazananlar bu şekilde kazanıyor. Zaman, emek, sabır... Bir süre sonra takipçileriniz çoğalıp kanalınız artık kendiliğinden trafik almaya başladığında işiniz çok kolaylaşacak, tabi bu kadar süre pes etmeden devam ederseniz :)

     Eğer yeterli zamanınız var ve ben bu işten iyi paralar kazanmak istiyorum diyorsanız ParaTube sistemine de bakmanızı öneririm. Nasıl video hazırlarız, nasıl reklam yaparız tüm ayrıntılarıyla açıklanmış, Tıklayıp inceleyebilirsiniz.

Bol Kazançlar
Kazanç Merkezi Ekibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder